Logo Prades

Prades

Baix Camp


Ets a: Portada > Natura > Flora


Flora

La situació geogràfica de les muntanyes de Prades, la diversitat de substrats i orientacions i el gradient altitudinal propicien una riquesa florística notable i també l'existència de localitats extremes, tant de plantes ibèriques com eurosiberianes.
Gran part de les muntanyes de Prades és coberta de bosc, de manera natural, alzinars i carrascars (Quecus ilex) ocuparien les parts mitja i baixa (sota 800 m). A les obagues més altes, hi ha pinedes de pi roig (Pinus sylvestris) i cal destacar l'excepcionalitat de la roureda de roure reboll (Quercus pirenaica), única localitat a Catalunya d'aquesta espècie.
Als racons frescals d'algunes obagues creixen teixos (Taxus baccata) acompanyats per grèvols (Ilex aquifolium) , avellaners, formen comunitats de caràcter molt eurosiberià.
També són importants les bosquines de brolles i garrigues, les orquídies, la vegetació rupícola i la flora criptogàmica.

© Ajuntament de Prades, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Baix Camp. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo